Welkom bij Istrar Beauty<br />Schoonheidssalon in Zaandam

Welkom bij Istrar Beauty
Schoonheidssalon in Zaandam

Zoekt u een betrouwbare schoonheidssalon die aan uw welzijn én aan uw portemonnee denkt?
Kom dan snel eens langs bij Istrar Beauty.
Wij bieden u een ruime keuze in verschillende expertises. U kunt bij ons terecht voor o.a.:
Gezichtsbehandelingen, Manicure & pedicure behandelingen, Suiker ontharing, Massages, Dr. Spiller natuurlijke cosmetica, OPI producten, CND Shellac, Epilfree definitieve ontharing en nog veel meer.
Wij hebben speciale voordeel pakketten, de aanbieding van de maand en VIP abonnementen met aantrekkelijke kortingen.
Bovendien kunt u bij ons de meeste soorten cadeaubonnen inleveren en natuurlijk ook pinnen.

U bent van harte welkom voor een geheel vrijblijvend bezoek; bel 06-2806 6544 voor een afspraak!

Lees meer

header a10

Om te zorgen dat u in staat bent om zelf een goede keuze te maken over uw cosmetica vindt u hieronder een aantal feiten en fabels uitgewerkt.
Omdat cosmetica ons elke dag bezig houdt, is het belangrijk om te weten wat feiten en fabels zijn over cosmetica, parabenen en zwangerschap bijvoorbeeld.
Als eerste is het belangrijk om na te denken wat u zelf belangrijk vindt. Bijvoorbeeld: waar geeft u de voorkeur aan, natuurlijk en biologisch of synthetisch? Of maakt het u niet uit?

Tegenwoordig word er in schoonheidssalons en parfumerieën eigenlijk geen slechte cosmetica meer verkocht.
Er zijn veel regels, en de cosmetica verordening zorgt voor meer veiligheid en duidelijkheid voor de consument.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen verschil meer is tussen oké cosmetica en goede cosmetica.
Zoals u allemaal ondertussen wel weet ben ik zelf echt fan van Dr. Spiller biomimetica.
Ik geloof namelijk dat de cosmetica (alle series) van dr. Spiller uit de puurste ingredienten bestaat en op natuurlijke basis de beste resulaten geeft.
Daarnaast zijn de verpakkingen gemaakt van afbreekbaar plastic en is ook de fabriek in duitsland uitgerust om duurzaam te fabriceren.

Op het etiket staat, buiten de claims als "anti-age" of "hydraterend", heel veel belangrijke informatie.
Zo vindt u bijvoorbeeld informatie over de fabrikant, de houdbaarheid en ingredienten.
Jammer genoeg is vooral dat laatste moeilijk te interpreteren, want weet u precies waarom hyaluronzuur of jojobaolie gebruikt wordt? Waarschijnlijk niet.
Vandaar, dat ik binnenkort een artikel zal schrijven over de meest voorkomende ingredienten in cosmetica, en waar ze voor dienen.

Informatie over de fabrikant kan vooral intressant zijn wanneer er iets niet goed gaat. Heeft u een vervelende reactie op een product of is er iets anders mis? Dan kunt u via deze gegevens contact opnemen met de fabrikant, hoewel u in eerste instantie altijd het beste contact kunt opnemen met de salon of winkel waar het product gekocht is. Mocht u er hiermee niet uitkomen, dan is de volgende stap contact opnemen met de fabrikant.

Gegevens over houdbaarheid zijn belangrijk, natuurlijk. Hoewel u meestal meteen ruikt wanneer cosmetica niet goed meer is, zou het toch fijn zijn om het voor die tijd te verbruiken of tenminste te vervangen.
Op de verpakking staat een klein potje met daarin een cijfer, meestal 12M. Dit betekent dat het product dan 12 maanden houdbaar is. Als u gewoonlijk erg lang met uw cosmetica product doet, schrijf dan even op de bodem wanneer de pot of tube is opgengemaakt.
Dit is met name aan te raden met zonne cosmetica, omdat deze producten hun beschermings factor verliezen na hun houdbaarheids datum.
U kunt in deze folder van de NCV lezen welke termen en symbolen op het etiket van cosmeticaproducten verplicht zijn, en wat ze betekenen.

Parabenen
Dit vind ik altijd een leuke vraag. Zitten er geen parabenen in dit product?
Weet u waar parabenen van nature in voorkomen? Bijvoorbeeld in komkommer, een ingredient dat o.a. gebruikt wordt om de huid te kalmeren.
Parabenen zijn noodzakelijk voor de veiligheid in veel producten, niet alleen cosmetica.
Ook in voedingsmiddelen, medicatie en andere bacterie gevoellige producten worden parabenen gebruikt voor bijvoorbeeld conservering.

Dierproefvrij
Ja ook zo'n onderwerp. Wist u dat in heel europa dierproeven voor cosmetica verboden is?
In Nederland is het zelfs al sinds 1977 verboden om cosmetica op dieren te testen, de rest van Europa volgde in 2004. Wel word er op menselijke vrijwilligers getest.

Zwangerschap
Kunt u cosmetica veilig gebruiken tijdens de zwangerschap? Ja, tenzij in de bijsluiter of op de verpakking uitdrukkelijk anders vermeld staat. Het is dus nog wel handig om even goed te lezen!
Cosmetica moeten volgens de wet voor iedere gebruiker veilig zijn, dus ook voor zwangere vrouwen.
Natuurlijk kan het wel zo zijn dat je huid anders reageert onder invloed van hormonen. Dit is vrij normaal zelfs.
Kijk er dus niet vreemd van op dat uw enorm droge huid tijdens je zwangerschap opeens vettig kan zijn en andersom. Ook kan het zijn dat uw huid sneller een geirriteerde reactie geeft.

Mocht u hulp nodig hebben met het beoordelen van uw (zwangere) huid neem dan gerust contact op voor een huidanalyse en productadvies.
Dan is er nog iets waar u wel even over na kunt denken.
Tijdens de zwangerschap kan de huid in het gezicht een "zwangerschapsmasker" gaan creeren.
Dit zijn pigment vlekken in het gezicht, meestal rondom de ogen, die niet altijd helemaal wegtrekken. Het is dus belangrijk om goede zonverzorging en eventueel een hoed of pet te gebruiken.

Wat als er iets niet goed is met een cosmeticaproduct?
Heeft u een klacht of vraag over een product, bijvoorbeeld over de verpakking, geur of kleur, dan kunt u twee dingen doen:
1. contact opnemen met het verkoopkanaal (bijvoorbeeld de schoonheidssalon) en daarna eventueel
2. contact opnemen met de leverancier van het betreffende product (deze staat vermeld op het etiket en/of de verpakking).
Het is belangrijk dat u het product of de verpakking bewaart, zodat u het eventueel naar de leverancier kan opsturen.

Mocht u verder nog vragen hebben over cosmetica neem dan gerust contact met ons op.
Wij beantwoorden uw vragen met alle liefde.