Welkom bij Istrar Beauty<br />Schoonheidssalon in Zaandam

Welkom bij Istrar Beauty
Schoonheidssalon in Zaandam

Zoekt u een betrouwbare schoonheidssalon die aan uw welzijn én aan uw portemonnee denkt?
Kom dan snel eens langs bij Istrar Beauty.
Wij bieden u een ruime keuze in verschillende expertises. U kunt bij ons terecht voor o.a.:
Gezichtsbehandelingen, Manicure & pedicure behandelingen, Suiker ontharing, Massages, Dr. Spiller natuurlijke cosmetica, OPI producten, CND Shellac, Epilfree definitieve ontharing en nog veel meer.
Wij hebben speciale voordeel pakketten, de aanbieding van de maand en VIP abonnementen met aantrekkelijke kortingen.
Bovendien kunt u bij ons de meeste soorten cadeaubonnen inleveren en natuurlijk ook pinnen.

U bent van harte welkom voor een geheel vrijblijvend bezoek; bel 06-2806 6544 voor een afspraak!

Lees meer

header a28

Acne is een probleem waar veel mensen last van hebben.
Puistjes en pukkeltjes zijn vervelend en maken ons allemaal een beetje onzeker dus, hoe kunt u de huid nu helpen deze ellende te verminderen? 
Hieronder vindt u een aantal tips die u kunnen helpen de huid in een betere conditie te krijgen en te houden. Ook kinderen kunnen baat hebben bij de professionele behandeling van een schoonheidsspecialist en de juiste producten voor de verzorging.

Acne is een term die veel word gebruikt bij alles wat met puistjes te maken heeft. 
Jeugdpuistjes (acne vulgaris) is slechts één vorm van acne maar er zijn er meer, zoals acne conglobata en acne keloïdalis.

Acne is een veelvoorkomend probleem bij pubers en jonge mensen.
Naar schatting heeft ongeveer 90% van de mannen en 80% van de vrouwen ooit last van acne gehad.

Meestal - maar niet altijd - verdwijnt acne spontaan na de puberteit.
Vooral om psychologische redenen en om litteken vorming te voorkomen is het van groot belang dat er serieus werk word gemaakt van acne.
De verandering in de hormoonbalans gedurende de puberteit veroorzaakt - onder andere - veranderingen in de talgproductie en de verhoorning (verdikking) van de huid.

Deze verdikking zorgt in de eerste plaats voor de nodige nieuwe huidcellen, maar aan de andere kant moeten we er wel voor zorgen dat de oude, dode cellen effectief worden verwijderd, zodat de huid niet te dik wordt.
Talg zorgt ervoor dat de huid soepel en zacht blijft; jammer genoeg kan talg ook hele vervelende bijwerkingen hebben.

Overmatige talg-productie zorgt voor een vette huid, terwijl overmatige verhoorning of het onvoldoende verdunnen van de huid ervoor zorgt dat deze verstopt raakt zodat de talg niet meer weg kan.
Op het moment dat talg niet meer vrij kan wegvloeien ontstaat er een ophoping en dus een mee-eter.
Door de vetten en alcoholen die in talg zitten gaat de opgesloten talg de huid irriteren en dankzij de werking van bacteriën kan er dan dan een puistje of ontsteking ontstaan.

Acne vulgaris (jeugdpuistjes).

Deze vorm van acne begint meestal in de puberteit, geneest geleidelijk en komt voornamelijk voor op het gezicht en de bovenkant van het lichaam (rug, borst enz.).
Acné vulgaris kan aanhouden tot het dertigste levensjaar.
Jeugdpuistjes ontstaan onder invloed van hormonen die tijdens de puberteit gaan opspelen.
Deze hormonen zorgen tegelijkertijd voor haargroei in intieme zones en een wijziging in het stem timbre.

Acne conglobata

Acne conglobata is de ernstigste vorm van acne.
Hierbij ontstaan met ontstoken pus gevulde holten die vaak onderhuids met elkaar in verbinding staan.
Deze vorm van acne houdt vaak tot lang na het twintigste levensjaar aan, kan zeer pijnlijk zijn en lelijke littekens achter laten.
Acne keloïdalis
Bij deze vorm van acne vormt zich ernstig woekerend littekenweefsel.

Behandelen

De eerste manier van behandelen is goed reinigen en verzorgen en eens per 4 tot 6 weken een bezoek aan de schoonheids-specialiste voor een diep-reinigende behandeling.
Deze behandelingen zijn ook geschikt voor kinderen, en hoe eerder er wordt ingegrepen, hoe beperkter de schade zal blijven - ook psychologisch. 

Aangezien de aandoening vaak hormonaal is, kan de oorzaak niet worden weggenomen.
Bij ernstige vormen van acne word er altijd doorverwezen naar een dermatoloog, huidarts of alternatieve genezers.
Soms worden er ook medicijnen, speciale producten of een dieet voorgeschreven.

7 Tips voor een schone en gave huid

1) Niet uitdrukken: door het veelvuldig uitdrukken van puistjes en mee-eters kunnen de bacteriën zich verspreiden over de huid.
Bovendien kun je door verkeerd uitreinigen de puistjes aan de binnenkant beschadigen waardoor ze juist gaan ontsteken. Niet uitdrukken dus, gewoon met rust laten.
2) Niet stressen: Stress zou een bestaande acne kunnen verergeren. Probeert u zich dus in elk geval zo min mogelijk zorgen te maken over de acne, dat maakt het juist erger.
3) Niet roken: Buiten het feit dat roken überhoupt niet echt bijdraagt aan een goede gezondheid, zorgt het er ook voor dat de huid vuiler is en sneller verdikt! Roken is dus geen goed idee voor de acné-huid.
4) Goed reinigen: het belangrijkste is de huid schoon houden en zo min mogelijk kans te geven om bacteriën op te nemen. Reinigen en goed beschermen is de boodschap.
Ga ook ééns per 4 of 6 weken naar de schoonheidsspecialiste voor een diep reinigende behandeling. Deze behandelingen zijn ook geschikt voor kinderen.
5) Anticonceptiepil gebruiken: De invloed van de anticonceptiepil op het verloop van acne is erg wisselend naargelang het type. Er bestaan speciale pillen die acne verminderen. overleg dit goed met de huisarts.
In hoeverre het helpt is bij iedereen verschillend, maar het is niettemin de moeite van het proberen waard!
6) Voeding: Het is niet overtuigend aangetoond dat voeding een rol speelt, niettemin, het is ook niet aangetoond dat voeding totaal géén rol speelt.
Kijk goed naar de huid en probeer uit waar u op reageert. De één zal nergens op reageren en een ander juist wel.
Probeer de volgende dingen te testen: varkensvlees, tomaten, aardbeien, kiwi, chocolade, mayonaise, energie drankjes, cafeïne.
7) Vitamientjes: U kunt proberen een voedingssupplement te gebruiken met visolie (omega Ω 3, 6 en 9). Dit is niet alleen goed voor de huid maar ook voor het haar, nagels en hersenen.
Daarnaast kunt u ook vitamine A, E en selenium slikken. Deze zorgen allemaal voor meer weerstand en kracht in de huid, haar en nagels.