Welkom bij Istrar Beauty<br />Schoonheidssalon in Zaandam

Welkom bij Istrar Beauty
Schoonheidssalon in Zaandam

Zoekt u een betrouwbare schoonheidssalon die aan uw welzijn én aan uw portemonnee denkt?
Kom dan snel eens langs bij Istrar Beauty.
Wij bieden u een ruime keuze in verschillende expertises. U kunt bij ons terecht voor o.a.:
Gezichtsbehandelingen, Manicure & pedicure behandelingen, Suiker ontharing, Massages, Dr. Spiller natuurlijke cosmetica, OPI producten, CND Shellac, Epilfree definitieve ontharing en nog veel meer.
Wij hebben speciale voordeel pakketten, de aanbieding van de maand en VIP abonnementen met aantrekkelijke kortingen.
Bovendien kunt u bij ons de meeste soorten cadeaubonnen inleveren en natuurlijk ook pinnen.

U bent van harte welkom voor een geheel vrijblijvend bezoek; bel 06-2806 6544 voor een afspraak!

Lees meer

header a09

Onze huid is het grootste orgaan dat ons lichaam bezit. Dat gezegd, lijkt het duidelijk dat het van groot belang is deze goed te verzorgen. Met “verzorgen” denken de meeste mensen aan wassen, crème en zonnebrand maar échte verzorging begint met reinigen.
Onze huid wordt namelijk zowel overdag als ‘s nachts, dag in en dag uit, aan straling, hitte, kouw, stof en vervuiling bloot gesteld. De juiste reining helpt de huid gezond en jeugdig te blijven.

vuilopbouw huidOnze dag beginnen we vaak met een douche, en in het douche water zitten zouten, kalk en zelfs chloor (Ja, óók in Nederlands drinkwater zit chloor!).
Al deze vervuilingen blijven achter op onze huid na het douchen.

Helaas maakt water alleen onze huid niet vrij van natuurlijke vetten en - zonder een goede reiniging - blijven deze dus óók achter, waarna we ze vervolgens vastzetten met een dagcrème.
Als we eenmaal klaar zijn met ons ochtendritueel, gaan we de deur uit, en wordt onze huid geconfronteerd met nieuwe vijanden: uitlaatgassen, ozon, zonlicht, airconditioning en nog honderdduizend dingen meer.

Als we ’s avonds naar bed gaan hebben we vervolgens al deze narigheid nog op onze huid.
We halen een natte washand (water) over onze neus en smeren lekker een nachtcrème op, die vervolgens al dat vergaarde vuil ook nog eens lekker vastzet op onze huid.

Tijdens de slaap probeert de huid die overdag opgelopen schade te repareren, en tijdens deze herstel operatie komen ook weer natuurlijke afvalstoffen vrij in de vorm van huid-eigen vetten.
De volgende ochtend begint deze hele cirkel weer van voren af aan…

Hoe goed denkt u dat uw huid met deze routine beschermd en verzorgd is? En hoeveel nut denkt u dat uw crème zo heeft?

Goede reiniging: essentieel voor een gezonde huid!

Om onze huid goed te verzorgen hebben we in de eerste plaats een goede reiniging nodig.
Een reiniging die de huid-eigen vetten verwijdert, een reiniging die ervoor zorgt dat kalk, chloor en andere mineralen verwijderd worden van onze huid.
Kortom, een reiniging die écht reinigt.

In de volgende stappen wordt duidelijk wat we met een goede reiniging bedoelen.
Houdt er ook rekening mee dat een product dat u bij een drogist koopt zelden zo effectief zal zijn als een product dat u in gespecialiseerde schoonheids salons kunt kopen.
Bovendien betaalt u indirect méér bij de drogist, omdat u meer van het product nodig hebt en het vaak niet effectief genoeg is.
Graag wil ik ook vermelden dat huidverzorging die u thuis kunt gebruiken NOOIT pijn mag doen, het kan tintelen maar hevig prikken is écht niet goed.

De volgende producten gebruiken we voor de dagelijkse reiniging: reinigingsmelk, gel of crème en lotion, terwijl u deze producten wekelijks kunt gebruiken: peeling, lysing of scrub en masker.
In sommige gevallen zal de schoonheids-specialiste u ander gebruiksadvies geven.
Zij is een professional die uw huid van nabij kent en weet waar ze het over heeft, dus houdt u altijd aan het advies wat u krijgt tijdens of na uw behandeling.

Reinigingsmelk, gel of crème

Een reinigingsmelk, gel of crème gebruikt u zonder watten schijfje. U neemt een beetje product in uw (schone) handen, ongeveer ten grote van een euro munt.
Verdeel de substantie over uw handen; zo verwarmt u het meteen waardoor het vloeibaarder en minder koud is.
Vervolgens maakt u met uw handen en vingers rondjes over uw gezicht, hals en decolleté.
Laat uw ogen vrij; voor de ogen gebruikt u speciale oogreiniging.

Masseer het product lekker in. Vervolgens gebruikt u een sponsje/washandje/uw handen om het product van uw gezicht te verwijderen. Gebruik hierbij veel water zodat u zeker weet dat alles van uw gezicht afgespoeld is.
De melk, gel of crème zorgt ervoor dat het grootste gedeelte van de vetten en zouten van de huid loslaten.
Helaas moeten we dit product verwijderen met water, en water laat weer kalk en chloor achter…
Daarom gebruiken we een lotion of tonic.

Lotion of tonic?

Lotion en tonic zijn absoluut niet hetzelfde.
Een tonic bevat alcohol en is alleen geschikt voor een zeer vette zeer en grove huid.
Alcohol droogt de huid uit en veroorzaakt rimpels. Denk er dus goed om, dat u beter een lotion dan een tonic kunt gebruiken, zelfs als u een vette huid heeft.
De lotion/tonic heeft de reinigingskracht om alle resten van de reinigingsmelk te verwijderen en ook nog eens kalk en chloor weg te nemen.
Als u dus water het gebruikt in uw gezicht, kunt u daarna het beste altijd een lotion of tonic gebruiken.
Na de dagelijkse reiniging kunt u verder één keer per week uw huid nog eens extra reinigen met diepte-reinigingen.
Hiervoor gebruikt u een scrub, een peeling of een lysing.

Scrub

Een scrub - is heel simpel gezegd - een crème met een schurend bestandsdeel, zonder andere werkstoffen.
Let goed op: schuren is niet altijd schoonmaken, soms kan het ook beschadigen!
Als u een te grove scrub gebruikt, kun u de huid beschadigen en word deze dus niet beter, maar eerder slechter van uw goedbedoelde inspanningen.
Een goede scrub crème heeft geen scherpe bestandsdelen en zorgt alleen voor het verwijderen van dode huidcellen. U gebruikt de scrub net als de reinigingsmelk - met uw handen. U verdeelt het en masseert het zachtjes in. Zorg ervoor dat uw huid geen pijn gaat doen, want dat is een teken dat u haar beschadigt.

Peeling

Een peeling lijkt erg op een scrub maar bevat wél werkstoffen. Er bestaan verschillende soorten peelings. Over het algemeen bevat een peeling een hoorncel spitsende stoffen. Dit houdt in dat de dode huidcellen op een natuurkundige manier van de levende cellen worden losgewerkt.
Daarnaast bevatten de meeste peelings vaak een schurend bestandsdeel.

Een peeling is vaak effectiever maar ook grover dan een scrub. Het is normaal dat een peeling een beetje prikt als u hem aanbrengt, maar dit gevoel moet wel na een minuutje wegtrekken.
Een peeling brengt u aan met een kwast of met uw handen; laat het product 10 tot 15 minuten intrekken en verwijder het dan óf door het af te masseren óf door na het masseren de resten met water te verwijderen.
Laat u altijd goed informeren over een peeling zijn gebruik en geschiktheid. Sommige peelings zijn namelijk zo agressief dat ze - bij onjuist gebruik - ernstige schade kunnen aanrichten!
Na een peeling gebruikt u altijd een lotion.

Lysing

Een lysing is de vriendelijkste manier om uw huid van dode huidcellen te bevrijden. Deze manier mag dan ook bij elk huidtype gebruikt worden zelfs bij een oudere, verslapte (rimpel-vormende) huid.
Een lysing bevat namelijk geen schurende bestandsdelen. U hoeft dus ook niet te masseren.
Een lysing brengt u ook met een kwast of met uw handen aan, en ook dit product moet 10 tot 15 minuten intrekken waarna u het met water kunt verwijderen. Ook na een lysing gebruikt u weer een lotion.
Na deze behandeling is uw huid goed gereinigd. Nu kunt u verder gaan met verzorgen.

Masker

Na een diepte reiniging (lysing/peeling/scrub) kunt u een masker gebruiken.
Een masker is een extra verzorging die u eens per week kunt toepassen. Het masker kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Er zijn maskers die voeden (crème substantie), maskers die ontvetten (klei substantie), maskers die kalmeren, koelen of juist stimuleren en verwarmen.
Laat u goed informeren over maskers, want het verkeerde masker voor uw huid kan hele vervelende gevolgen hebben.

Bijvoorbeeld: u heeft een droge huid en wil uw huid graag een extraatje geven zodat deze weer wat meer energie heeft.
U koopt en gebruikt een poeder (klei) masker, met het gevolg dat uw huid uitdroogt, gevoelig reageert, haar gezonde glans en kleur kwijtraakt en onprettig aanvoelt.
Zonde van uw tijd en geld, uw masker en het belangrijkste: uw huid!

U kunt dus het beste een masker kopen bij een schoonheids-specialiste omdat zij u duidelijk zal kunnen voorlichten.
Zelfs als we het goede masker hebben gekozen, moeten we helaas ook dit product weer met water verwijderen, en dat laat - zoals u inmiddels weet - weer kalk en chloor achter…
Dus: ook hierna weer een lotion of tonic gebruiken!